Referens: Klövern

När man kommer in i fastighetsbolaget Klöverns nya kontorslokaler upplever man en modern och flexibel arbetsplats med en industriell känsla.

I entrén möts man av kontorets hjärta, en maffig trappa där man kan träffas för att umgås, ha flexibla möten eller öppna konferenser.

Arkitektens uppdrag har varit att skapa en välkomnande arbetsplats med ett koncept som speglar Klöverns identitet och som samtidigt förstärker områdets ursprungliga karaktär där kontoret ligger (Slakthusområdet i Gamlestaden, Göteborg). Hållbarhet har varit i fokus genom medvetna val av gedigna och hållbara material. Materialval som trä+betong och cortenstål+ plåt och en inkluderande utformning skapar en unik miljö där man känner sig välkommen.

Klöverns visuella identitet tillsammans med lokalens råa uttryck, arkitektens mjuka träinslag och vackra materialval ligger till grund för inredningskonceptet.

Det har skapats en kreativ och vågad miljö men samtidigt ödmjuk och varm. Här ska man som medarbetare trivas och känna stolthet, och som besökare bli nyfiken och inspirerad.

Tanken är att lokalen ska fungera som en inspirationskälla och showroom för Klöverns besökare och hyresgäster. Flera typer av miljöer och material visas upp. Inga val är standard, så som t ex mattor som man ofta ser på kontor idag, men prisklassen håller sig ändå inom rimlig gräns för vad Klöverns hyresgäster får välja i sina lokaler. Här kan de få se något annat, lite roligare och mer spännande.

Roommejts har varit delaktiga i projektet och har monterat glaspartier med en industriell design, DEKO FG New Yorker tillsammans med dörrmiljön DEKO DG dörr.

Arkitekt Krook & Tjäder
Inredningsarkitekt Modesty Concept
Fotograf Anders Bergstedt
Få mer inspiration

Deko FG New Yorker

DEKO FG New Yorker ger med sina horisontella och vertikala profiler kontoret en industriell känsla och design. Glasen sammanfogas med en transparent tejp och profilerna placeras i ett rutnät efter önskat utseende. Välj mellan 25, 40 eller 60 mm bredd på profilerna samt valfri NCS/RAL kulör. DEKO FG New Yorker glasvägg har ett ljudvärde upp till Rw (labb) 50 dB och kan även fås som brandglas. Standardhöjd upp till 4000 mm. Vid högre höjder kontakta oss

DEKO FG New Yorker finns med i SundaHus Miljödata och är bedömd hos Byggvarubedömningen med betyget Accepteras.

Läs mer om Deko FG New Yorker

Starta ditt projekt nu

Mer case

Hotell Villa Copenhagen

Läs mer